Proaktif
Trend

En İyi Mısır Filmleri

Piramitler Firavunlar

En iyi Mısır filmleri gizem dolu dünyanın kapılarını aralıyor. Tarihin, aksiyonun, aşkın ve gizemin hiç eksik olmadığı Mısır konulu filmler keyifli bir seyir zevki sunarken aynı zamanda Mısır tarihinin de anlaşılmasını sağlıyor.

1. Exodus: Gods and Kings ( Tanrılar ve Krallar )

En İyi Mısır Filmleri

IMDb: 6.0/10

Musa peygamberin nasıl ortaya çıktığını Tevrat anlatımına sadık kalarak işleyen filmde, Musa, dönemin firavunu II. Ramses’e karşı çıkıyor. Ancak Musa’nın dağılmış bir halde bulunan halkı bir araya getirmesi ve firavundan kaçışı hiç kolay olmayacaktır.

2. Asterix & Obelix: Mission Cleopatra – Görev Kleopatra

Asterix Obelix Mission Cleopatra Gorev Kleopatra

IMDb: 6.7/10

Mısır film öneri listesinde komedi türünde film sevenlere hitap eden yapım, ünlü kahramanlar Asterix ve Obelix’in Mısır’daki maceralarına odaklanıyor. İki karakter, Mısır’ı Roma işgalinden kurtarmak için çaba gösterir. Ayrıca bu esnada Mısır’da olimpiyatlar da düzenlenecektir. Kahramanlarımız Roma’ya gereken dersi arenada gösterecektir.

3. Agora

En İyi Mısır Filmleri

IMDb: 7.2/10

Mısır’a Roma imparatorluğunun hükmettiği dönemleri konu alan yapım, bir aşk ve kölelik öyküsü olarak öne çıkıyor. İskenderiyeli Hypatia döneminin en güçlü kadını olarak ön plana çıkıyor. Hem güzelliği hem de zekası ile dikkat çeken Hypatia’nın aşkı hüzün dolu sahneleri beraberinde getiriyor.

4. The Mummy – Mumya

En İyi Mısır Filmleri

IMDb: 7.0/10

En iyi Mısır filmleri arasında ilk akla gelen yapımlardan olan film, 1923 yılında bölgeye piramitleri araştırmak için giden bir gazetecinin başından geçenleri anlatıyor. Mumyaların lanetini ortaya çıkaran ekip, daha önce karşılaşmadıkları bir düşman ile yüz yüze gelecektir. Mumya artık peşlerine düşmüştür.

5. Cleopatra – Kleopatra

Cleopatra

IMDb: 7.0/10

Antik Mısır’ın en ünlü simalarından olan Kleopatra’yı konu edinen yapım; hem oyunculukları hem de konusu itibariyle unutulmaz filmler arasında yer alıyor. 1960’larda yapılmış olmasına rağmen günümüzde de önemini koruyan yapım Antik Mısır filmleri arasında kült olarak kabul ediliyor.

6. Egypt’s Ten Greatest Discoveries – Mısır’ın Büyük On Keşfi (Belgesel)

Egypts Ten Greatest Discoveries

IMDb: 7.1/10

En iyi Mısır belgeselleri arasında bulunan yapım Antik Mısır’ın gizemli dünyasına önemli bir bakış atıyor. Bilim insanları uzun çalışmalar sonucunda Mısır’ın gizemlerini keşfetmiştir. Bu açığa çıkarılan gizemlerin işlendiği belgesel izleyiciye keyif dolu anlar yaşatıyor.

7. King Tut Unwrapped – Kral Tut (Belgesel)

King Tut Unwrapped

IMDb: 8.4/10

Firavun filmleri kadar belgeseller de izleyicinin dikkatini çekmeyi başarıyor. Antik Mısır döneminin en etkili isimlerinden olan Tutankamon’un yaşamına odaklanan yapım, şimdiye kadar firavun hakkında çekilmiş en kapsamlı belgesel olarak biliniyor.

8. Egypt: Engineering an Empire – Bir İmparatorluk Mühendisliği (Belgesel)

Egypt Engineering an Empire

IMDb: 7.9/10

Piramit filmleri heyecan dolu anlar yaşatırken bu belgesel piramitlerin adım adım nasıl yapıldığına ışık tutuyor. Özellikle piramitlerin günümüzde de hayranlık veren mimari yapılarının nasıl ve hangi amaçlar ile ortaya çıktığını konu edinen yapım, piramitlerin efsanelere konu olan gizemli taraflarına da odaklanıyor. Mısır piramitleri hakkında geniş bilgi için ziyaret edin.

9. The Prince of Egypt – Mısır Prensi

En İyi Mısır Filmleri

IMDb: 7.1/10

Çizgi film severler için en iyi Mısır filmleri arasında yer alan yapım, DreanWorks imzası taşıyor. Musa peygamberin yaşamını çizgi film olarak ekrana getiren yapım özellikle çizimleri ile takdir toplamayı başarıyor. Aynı şekilde müzikleri de yapımın ilgi çekici diğer özellikleri arasında bulunuyor.

10. Faraon

Faraon film

IMDb: 6.6/10

Firavun filmleri arasında öne çıkan yapım genç firavun XIII. Ramses’in o dönemdeki Mısır ruhban sınıfı ile çatışmasını konu ediniyor. Ramses ülkesi üzerinde güç istenci içindedir. Ancak ruhban sınıfı ise dini kullanarak kendi konumlarını pekiştirmeye çalışır. İki taraf arasında ise bu durum çok geçmeden çatışmaya dönüşür.

11. The Ten Commandments – On Emir

The Ten Commandments

IMDb: 7.9/10

Musa peygamberin hayatını anlatan en iyi Mısır filmleri arasında bulunan yapım, çekim tarihinin üzerinden yaklaşık 50 yıl geçmesine rağmen önemini koruyor. Genç bir prens olan Musa’ya Tanrı tarafından on emir iletilir. Bu emirler yeni bir inancın başlangıcı olduğu kadar tüm dünyaya etki edecek adımların da başıdır. Musa’nın halkını kurtarması ise hiç kolay olmayacaktır.

11 Efsane mısır filmi ve belgeselinde oluşan derlememiz içinde hangi filmlerin olmasını isterdiniz? Yorum kısmında Mısır konulu filmler ve Mısır belgeseli önerinizi iletmeyi unutmayın.

Proaktif kategorisinin içeriklerini ziyaret et.

İlgili İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu